Programmapartners

Het programma van Podium Islemunda komt tot stand in samenwerking met uiteenlopende programmapartners zoals culturele organisaties, wijkinitiatieven en wijkbewoners. Samen met hen maken we een veelzijdig programma voor en met een brede doelgroep. Hieronder staan een aantal partners waarmee al jaren intensief wordt samengewerkt.

 

RWT omhelzing[26438]

Rotterdams wijktheater

Vanuit Podium Islemunda maakt het Rotterdams Wijktheater relevante en herkenbare theatervoorstellingen mét, dóór en vóór mensen uit maatschappelijke groeperingen die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen. Op participatieve basis, met professionele ondersteuning, wil het Rotterdams Wijktheater theater maken dat mensen een stem geeft, lokaal talent ontwikkelt, gemeenschappen versterkt en de community arts zowel nationaal als internationaal verder helpt ontwikkelen. De voorstellingen worden meestal in de studio’s van Podium Islemunda gemaakt en gaan er ook vaak in première.

www.rotterdamswijktheater.nl

bieb ijsselmonde

Bibliotheek IJsselmonde

Bibliotheek IJsselmonde is medebewoner van Podium Islemunda. In Bibliotheek IJsselmonde worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het wekelijkse voorleeshalfuurtje op de woensdagmiddag en de jaarlijkse literaire avond tijdens de Boekenweek waarvoor altijd een landelijk bekende schrijver wordt uitgenodigd. Geregeld zijn er tentoonstellingen die zijn samengesteld door wijkbewoners, wordt er een zelfgeschreven boek door een wijkbewoner gepresenteerd of is er een themamiddag of –avond. Uiteraard organiseert Bibliotheek IJsselmonde ook activiteiten rondom landelijke campagnes zoals de Kinderboekenweek, Nationale Voorleesdagen en Nederland Leest.

www.bibliotheek.rotterdam.nl

cultuurraad[26356]

Cultuurraad voor Ouderen IJsselmonde

De Cultuurraad voor Ouderen organiseert negenmaal per jaar in Podium Islemunda een gezellige culturele zondagmiddag voor senioren uit IJsselmonde en omstreken. Voor deze middagen nodigen zij dan gezelschappen uit die variëren van populaire tot klassieke muziek, van operette tot jazz, van cabaret tot shantykoor en van film tot toneel. De ouderen komen telkens weer in groten getale naar deze gezellige middagen. Zij zingen de populaire evergreens mee, dansen, lachen, maken praatjes en halen oude herinneringen op, kortom ……….zij genieten!

https://www.cultuurraadvoorouderenijsselmonde.nl/

flow

Productiehuis FLOW

Productiehuis FLOW, opgericht door spoken word artiest Y.M.P, is gevestigd in Rotterdam Zuid en zet zich maatschappelijk in door jongeren met boordevol talent een podium te bieden. Podium Islemunda geeft de talenten van FLOW graag een kans om die spannende eerste podiumervaring op te doen. FLOW beweegt vanuit de overtuiging dat door middel van verschillende kunstvormen de maatschappij kan worden weerspiegeld en op deze manier vanuit verschillende perspectieven kan worden gezien. Het productiehuis richt zich op podiumkunsten in de breedste zin van het woord. Multidisciplinair werken is in de afgelopen jaren de standaard geworden. Een combinatie van theater, spoken word, hiphop, literatuur, muziek, visuele kunsten en co-creatie maken de podiumavonden en producties van Flow tot een totaalbeleving.

www.productiehuisflow.nl

impact

IMPACT

IMPACT is een platform voor een nieuwe generatie creatieve makers met professionele ambities in de podiumkunsten. Bij IMPACT ontwikkelen zij hun makerschap, voor en achter de schermen. Vanuit Podium Islemunda biedt IMPACT werk- en presentatieruimte, coaching op maat, produceert nieuw werk en verbindt makers en het werkveld. Daarmee draagt IMPACT bij aan een inclusieve cultuursector in Rotterdam. De makers van IMPACT werken in de studio’s van Podium Islemunda aan hun productie en tijdens showcases in de theaterzaal laten zij hun werk zien.

www.maakimpact.co

cinema islemunda

Cinema Islemunda

Onze filmprogrammeur Ad van de Donk, woonachtig in Rotterdam Zuid, stelt al vanaf de opening van Podium Islemunda in 2014, het filmprogramma samen. Het programma van Cinema Islemunda omvat ca. 100 titels per jaar, zowel voor kinderen als volwassenen. Elke woensdagmiddag en in de schoolvakanties ook op andere dagen draaien er films voor kinderen. De films voor volwassenen draaien op wisselende dagen en tijden. Podium Islemunda heeft een intieme filmzaal met 50 stoelen en de grote theaterzaal met 120 zitplaatsen wordt ook regelmatig gebruikt voor Cinema Islemunda.

westerbioscoop

Westerbioscoop

De Westerbioscoop presenteert films met een boodschap. Sinds 2015 organiseert Westerbioscoop deze maandelijkse filmavonden in Podium Islemunda. Er wordt dan een film getoond die nog niet in Nederland is uitgebracht op dvd. Met deze vertoningen wordt getracht een groter publiek kennis te laten maken met dit medium voor christelijke films.

www.westerbioscoop.nl

639-384

En vele anderen

TG De Klassieken, VSO Herenwaard, PT010, Stichting Talentz Skool, Stichting Chance 2 Influence, Telekids Musicalschool, Dansschool Danca Angolano, Marjet Roerink, Sing of South, KCR, SKVR, CultuurConcreet / Cultuurregisseur etcetera.